Merhabalar,
kaç
dürüm çeşidi var tam olarak bilemiyorum, bizim yörenin çeşit
çeşit dürümü iştah açıcı ve çeşitlidir. Almanyada hatta
Amerikada da çoğu ayak üstü yenen yiyecekler arasında dürümün
adı değişik olarak değişik malzemler ve lezette satılıyor.
Kilis’in
et ve kebap dürümlerinin yanı sıra birde bu tarifini vereceğim
nefis ”Nohut Dürümü” vardır.
Malzemeleri:
(4 Kişilik)
1
su bardağı Nohut (akşamdan bol suda ıslatılır)
1
demet Maydanoz
2
kuru Soğan
2
taze Soğan
2
sivri Biber yeşil ve kırmızı
Tuz,
karabiber, kırmızı pul Biber
Nar
ekşisi
4
Yufka ekmek
Yapılışı:
Akşamdan ıslatılmış nohut, bir tencereye alınır. Üzerine
çıkacak kadar su eklenrek 20-30 dakika düdüklü tencerede
pişirilir (isteğe göre ilikli kemik parçası ile beraber
pişirilir, ben kemikle pişirdim).
Nohut
pişene kadar soğanlar temizlenir salatalık kıyılır. Biberler ve
maydonaz da incecik kıyılır. Baharatı eklenerek dürümün
Piazı-salatası hazırlanmış olur. Haşlanmış nohutun suyu
süzülür. 4 yufka ekmeye nohut ve piazı taksim edilir ve
üzerine nar ekşisi gezdirilir. Yufkanın alt kısmı iki parmak
üzerine katlanır ve kenarlarıdan rulo yapılır dürüm hazırdır.
Yanında
buz gibi bir bardak ayranla afiyet ile yenir.
Afiyet
Olsun!