Tüm Müslüman Aleminin ve Tüm Blogcu arkadaşlaarımın Miraç Kandili Mubarek Olsun!
Ağzınızın tadı, sofranızın Bereketi ve sağlığınız hep çok güzel olsun İNŞALLAH!
Gelelim yeni uyguladığım ve tadını çok beğendiğimiz Elma Püreli Sütlaça.
Malzemeleri:
1 Lt Süt
1 çay bardağı Pirinç
2 çay bardağı Şeker
2 Elma rendesi
1 Portakal kabuğu rendesi
Üzerine: Tarçın
Yapılışı:
Önce pirinç yıkanır ve tencereye alınır. Üzerine süt eklenir ve ocağa alınıp arada sırada karıştırılarak kaynatılır. Daha sonra ocağın altı yavaşlatılarak pirinçlerin pişmesi ve özleşmesi sağlanır.
Pirinç ler açılıp özleşince şekeri ilave edilir ve bir iki taşım kaynatılır. Daha sonra rendelenmiş elma rendesi ve portakal kabuğu rendesi eklenir ve bir taşım kaynatılıp hemen ocaktan alınır. Daha sonra kaselere alınarak üzerine tarçın serpilir. Sıcak veya soğuk ikram edilir.
Afiyet Olsun!
Not: İsteğe göre başka meyvalarda eklenebilir. Mesela geleceğe şeftalili deneyeceğim. (Foto akşam çekildiği için pek de hoş çıkmadı.)

Çilekli Pudinkli Pasta


Bu tarifimi de arkadasim sevgili Evren`e Bir dilim Dus blogunun sahibine, PDCS etkinligi icin yolluyorum.


Malzemeler:
2 Yumurta
100 gr Seker
4 yemek kasigi Süt
4 yemek kasigi Siviyag
125 gr Un
1 paket Kabartmatozu
1 paket Vanilya



Pudink Malzemeleri:
1 Paket Pudink
pakette yazildigi miktar kadar süt ve seker


Üzerine:
700 gr Cilek
Pudra şekeri


Yapilisi:
Yumurta ile sekar cirpilir diger malzemelerde eklenerek kek hamuru hazirlanir. Tart kalibi yaglanir ve galete unu serpilir, kek hamur kalibin  icine aktarilir. 
175 derce isitilmis firinda 20 dakika pisirilir.
Kek piserken pudink de pakettde yazili oldugu gibi pisirilir. Firindan cikan kek servis tabagina alinir, hafifi soguyunca üzerine pudink yayilir ve pudinkin üzerinede ayiklanmis cilekler yerlestirilir ve pudra seker serpilerek buzdolabinda sogutulup servis yapilir.


Afiyet Olsun!