http://tarifdunyasi.blogcu.com/ BUZ KIRMIZI BASLIKLI PASTAYI SAYFASINDA YAYINLASIN DIYE SEVEREK VERIYORUM.
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 12
http://nasibim.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır.
Akşamüstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler...
Elisi günümüzde arkadasimiz Else nin yaptigi Kirmizi Baslikli Pasta, bir yiyen pisman bir yemegen. Harika bir lezzet.
Hamur Malzemeleri:
100 gr Tereyagi
150 gr Seker
3 Yumurta
200 gr Un
1 pak. Kabartmatozu
Üzerine:
500 gr Labne Peynir
2 pak. Vanilyasekeri
3 y.k. Seker
3 pak. toz Kremsantiy sertlestiricisi
2 kutu sivi Kremsantiy
1 konserve kutusu Visne
250 ml visne suyu
1 pak. kirmizi renk Pastagussu (Tortenguss)
Yapilisi:
Kremsantiy ve sertlestirici güzelce cirpilir. Diger tarafta ayri bir kabda da labne peynir, seker ve vanilya cirpilip kremsantiye karistirilir. En sonda suyu süzülmüs visneler ilave edilir. Pastanin cemberi kenarinda oldugu halde bu karisim üzerine aktarilir ve üzeri düzeltilir. 250 ml visne suyu ile pasta gussu pisirilir ve bir iki dakika karistirilarak bekletildikten sonra hemen pastanin üzerine yayilir ve 1-2 saat sogutulup servis yapilir.
Afiyet olsun!